torsdag 10. april 2008

Forfatterbesøk på Sandvika!


3. Mars ankom forfatteren Per Ivar Martinsen. Han stod i auditoriumet da vi kom inn. Han startet med å fortelle oss kjapt om han og begynte rett på diktning. Han sa "Når jeg er ferdig her, har alle dere kjempe lyst til å gå ut å skrive dikt!", dette gjentok han under hele foredraget som varte i 1,5 time. Men det at han sa det fikk oss til å føle at vi faktisk ville skrive dikt og du fikk litt lyst til å prøve det ut.

Per Ivar var en mann med masse ideer, inspirasjon og veldig frampå får at vi skulle begynne å skrive som en forfatter. Han var veldig oppegående og klarte å inspirere! Han holdte ikke et kjedelig foredrag som mange andre gjør, men han gjorde sånn at vi hele tiden måtte bidra. Vi måtte bidra med ting han spurte om, og plutselig hoppet vi fra et tema til et annet. Vi måtte ofte bidra med å skrive dikt, han ville få oss til å skrive dikt så vi skrev to dikt i plenum på tavla, hvor vi bidro med ord. Disse ordene var ungdoms ord som sms-språk, eks: L8r = later, oxo = også og 9x = niks. Sms-språk er et språk som vi har laget som ungdommer, det består av forkortelser av ord som er sammen satt av tall. Vi ble inspirert til å skrive forskjellige tekster og dikt, fordi vi fikk se hvor lett det egentlig var.

Jeg syntes det var utrolig flott å ha han på besøk fordi han sa mye klokt som er kjekt å ha med seg videre. Han var en ganske gal og morsom person som gjorde dette foredraget utrolig bra! En av de beste foredragene jeg har vært med på!

Ingen kommentarer: